ما 8 راه کار برای شما آماده کرده ایم تا در 30 ثانیه، تمام آنچه را که هستید یا دارید بطور فوق العاده موثر ارایه کنید تا دیگران را مجذوب خود کنید.
1⃣ بدانید دقیقا کجا میخواهید بروید
ارایه شما، حالا چه میخواهید معرفی خودتان باشد، چه جلب رضایت سرمایه گذارتان باید 3 پرسش کلیدی را در خود داشته باشد:
1.کــــــی هستید؟
2.چیکار میکنید؟
3.کجا میخواهید بروید یا دنبال چی هستید؟
2⃣ شماره گذاری کنید
بعد از بررسی کردن مجدد رزومه کاریتان، یا ویژگی های محصولتان یا اصلا خصوصیات خودتان 4 تا از بهترین و اصلیترین ویژگیها را انتخاب کنید و شمارهگذاریشده بنویسید. این 4 ویژگی باید هسته اصلی رزومه، محصول یا خصوصیات خودتان باشد و دیگر توضیحات اضافی را دور بریزید.
3⃣ داستانی تعریف کنید
مردم عاشق داستانند. پس داستانتان را برایشان تعریف کنید، اینطوری بهتر شما را به خاطر خواهند سپرد.
دِل کارنِگی نویسنده مشهور کتاب های پرفروش در کتاب “آیین سخنرانی” اش مینویسد : مغز انسان ها ذاتا وابسته پذیر است، یعنی اشکال، اشعار، تصاویر یا هرچیزی که مربوط به هم باشد و بتوان آنها را از هم تفکیک و به هم ربط داد را دوست دارد به خاطر بسپارد. پس به زبانی دیگر :
✅ اگر میخواهید مردم گفته های شما را به خاطر بسپارند، داستانی برایشان تعریف کنید و البته خوب تعریف کنید.
4⃣ اصطلاحات را دور بریزید
شما نیاز دارید سخنانتان برای اکثر مردم قابل فهم باشد. یعنی نباید از اصطلاحات و مخفف هایی استفاده کنید که توسط عوام قابل فهم نیست.
به زبان آوردن ایده های پیچیده برابر چراغ قرمز است. یک استراتژی خوب برای این کار به گفته اینشتین این است:
✅ فکر کنید مخاطب سخنانتان مادر بزرگتان است و قرار است تمام آنچه را میگویید بفهمد، پس سعی کنید طوری جملهبندی و کلمهیابی کنید تا منظورتان را بفهمانید.
5⃣ مطمئن باشید که نیاز به توضیح بیشتر وجود داشته باشد. بعد از تعریف داستانتان، شنونده باید خواستار توضیحات بیشتری باشد. (یک 30 ثانیه دیگر!) آیا داستان شما این ویژگی را دارد؟ اگر نه پس تغییری در آن ایجاد کنید.
6⃣ زمانبندی کنید
هنگامیکه سخنرانی یا معرفی دارید، باید خیلی حواستان را جمع کنید تا:
✅ داستانتان بیش از 30 ثانیه طول نکشد. اگر نه کوتاهترش کنید و دوباره امتحان کنید.
7⃣ از خودتان فیلم بگیرید
شما نیاز دارید بدانید وقتی دارید داستانی را تعریف میکنید چه شکلی هستید. آیا دلچسب هستید؟ آیا باورکردنی هستید؟ مردم نتیجه خودشان را از داستان شما خواهند گرفت پس مطمئن باشید که تاثیر خوبی بر جای خواهید گذاشت. آرامش، رفتار طبیعی و نهایت اعتماد بنفس را در هنگام تعریف داستانتان داشته باشید.
8⃣ ارایه ای برای دوستان و همکلاسی هایتان داشته باشید
بعد از فراهم کردن داستانتان آنرا با دوستان یا همکلاسی هایتان تمرین کنید. از آنها بازخورد بگیرید. از آنها بخواهید نقد کنند تا اصلاحش کنید.
لطفاً آنقدر تمرین کنید تا برایتان عادی باشد و بتوانید با صدای رسا آنرا بازگو کنید.
WWW.MOHIE.IR