به طور خلاصه عرض کنم ؛ کار های متفاوتی که افراد موفق به روش متفاوت به انجام می رسانند می باشد!
چرا در رسیدن به برخی اهداف خود موفق بوده اید اما به دیگر اهدافتان نرسیده اید؟
اگر به جواب نرسیده اید باید بیان کنم شما در این امر تنها نیستید. حتی افراد نخبه و با موفقیت های فراوان هم در درک این که چرا موفق شده اند یا شکست خورده اند ناتوانند.
جواب معروفی که بیان می کند (شما با استعدادهایی به دنیا آمده اید و بعضی استعدادها را ندارید) تنها یک بخش از این معما است.
دکترمحیی: در حقیقت، دهه ها مطالعه روی مسئله موفقیت به این نتیجه رسیده است که افراد بیش از آنچه به خاطر این که “چه کسی هستند” موفق شوند به خاطر اینکه” چه کرده اند” موفق شده اند.
در این بخش چند کاری که افراد موفق به طرز متفاوتی انجام می دهند بیان شده است لطفا شما هم از آنها بهره ببرید، بنظرم ارزش امتحان کردن را داشته باشد.
۱- دقیق شوید:
وقتی برای خودتان هدفی در نظر می گیرید سعی کنید تا حد امکان دقیق باشد. “سه کیلو” وزن کم کردن خیلی بهتر از “وزن کم کردن” است؛ چون تصویر دقیقی از موفقیت به شما میدهد. دانستن این که دقیقا چه چیزی می خواهید باعث می شود با انگیزه بمانید. علاوه بر این که دقیقا چه عملی انجام خواهید داد نیز فکر کنید؛ به طور مثال این که بگویید “کمتر میخورم” یا “بیشتر می خوابم” خیلی مبهم است، دقیق و واضح مشخض کنید. “راس ساعت ۱۰ شب خواهم خوابید” هیچ جایی برای شک برای کاری که می خواهید انجام دهید باقی نمی گذارد و معلوم می کند که کار را انجام داده اید یا نه.
۲-همین لحظه را دریابید و روی هدفتان کار کنید:
با در نظر گرفتن این که چقدر سرمان شلوغ است و تعداد اهداف زیادی که داریم اصلا تعجب برانگیز نیست که به خاطر نادیده گرفتن فرصت ها برای رسیدن به هدف، مدام آنها را از دست می دهیم. آیا واقعا امروز وقتی برای ورزش کردن ندارید؟ اصلا وقت ندارید جواب یک تماس را بدهید؟ رسیدن به هدفتان یعنی قبل از اینکه این فرصت ها از دستتان خارج شوند از آنها استفاده کنید.
برای بهره بردن بهتر از هر لحظه از قبل مشخص کنید که کی و کجا چه اقدامی خواهید کرد؛ بازهم بهتر است این هم دقیق باشد. تحقیقات نشان می دهد این نوع از برنامه ریزی به مغز شما اجازه می دهد که وقتی موقعیت ایجاد شد آن را تشخیص دهد و از آن استفاده کند و شانس موفقیت شما را سه برابر کند.
۳- بدانید چقدر تا رسیدن باقی مانده است:
ارزیابی دقیق و صادقانه از میزان پیشرفت لازمه رسیدن به هر هدفی است. اگر ندانید چطور عمل میکنید نخواهید توانست استراتژی ها و رفتار خود را به درستی برهمان اساس تنظیم کنید. میزان پیشرفت خود را مدام اندازه بگیرید، بسته به نوع هدف هر هفته یا شاید هم هر روز باید این کار را انجام دهید.
۴- واقع بین اما مثبت اندیش باشید:
وقتی هدفی را در نظر می گیرید، با تمام توان و ابزارها خود را پر از افکار مثبت کنید که چطور آن را به دست خواهید آورد. باور داشتن به توانایی تان برای موفق شدن به ایجاد و حفظ انگیزه تان کمک شایانی میکند. اما هر کاری که میکنید در نظر داشته باشید که رسیدن به هدفتان چه دشواری هایی دارد. اکقر هدف های ارزشمند نیازمند صرف زمان، برنامه ریزی، تلاش و استقامت هستند. اگر فکر کنید دستاوردها بدون زحمت و تلاش به دست می آیند خود را برای هدف آماده نخواهید کرد و شانس شکست خود را به شدت افزایش خواهید داد.
۵- به جای تمرکز روی خوب بودن؛ به بهتر شدن فکر کنید:
باور داشتن به این که مهارت رسیدن به اهدافتان را دارید خوب است، اما باور به این که شما به این توانایی خواهید رسید نیر بسیار خوب است. خیلی از ما باور داریم که هوش، شخصیت و مهارت های فیزیکی مان ثابت است و فارغ از همه تلاش های مان هیچ فرقی نخواهد کرد. در نتیجه ما روی رسیدن به اهدافی کار میکنیم که ما را اثبات میکند نه اهدافی که ما را توسعه می دهند و مهارت های جدید به ما می آموزند.
۶- استقامت داشته باشید:
استقامت داشتن تمایلی برای تعهد به رسیدن به اهداف بلندمدت و ایستادگی در شرایط دشواری است. افراد با استقامت بیشتر در تحصیل و کسب نمرات موفق می شوند. اما خبر خوب این است که اگر اکنون استقامت زیادی ندارید می توانید کارهای خوبی برای رفع این مسئله انجام دهید. افرادی که استقامت کافی ندارند عموما باور دارند که ویژگی های ذاتی برای موفقیت را در اختیار ندارند. اگر این جمله تفکر شما را نشان میدهد چاره ای نداریم جز این که بگوییم: شما اشتباه فکر می کنید! همان گونه که قبلا بیان کردیم، تلاش، برنامه ریزی، پایداری و استراتژی های قوی لازمه موفقیت هستند. باور داشتن به این نکته نه تنها به این کمک میکند که شما خودتان و اهدافتان را دقیق تر ببینید بلکه به کسب استقامت نیز کمک شایانی میکند.
۷- ماهیچه اراده خود را تقویت کنید:
ماهیچه کنترل کردن خود در بدن شما مانند بقیه ماهیچه ها است، اگر به اندازه کافی تمرین نکنید در طول زمان تضعیف می شود. اما اگر با استفاده صحیح از آن، به آن تمرین های مداوم بدهید به مرور قوی و قوی تر خواهد شد، و قادر خواهد بود به شما در رسیدن به اهدافتان کمک خوبی برساند.
برای تقویت اراده، چالشی را برای خود طراحی کنید که برای انجام آن باید کاری را که دوست ندارید انجام دهید. از اسنک های چرب دوری کنید، هرروز ۱۰۰ بشین و پاشو انجام دهید؛ سعی کنید یک مهارت یا یک زبان جدید یاد بگیرید. وقتی می بینید که میخواهید تسلیم شوید، تسلیم نشوید. با فقط یک فعالیت شروع کنید، و برای زمان هایی که دچار سختی می شوید برنامه ای بریزید (اگر میل شدیدی به خوردن اسنک داشتم یک تکه میوه میخورم) در ابتدا کار سخت خواهد بود اما به مرور آسان تر خواهد شد، و این تمام ماجرا است. با رشد قدرت شما می توانید چالش های بیشتری را بردارید و در تمرین کنترل خود موفق تر شوید.
۸-دچار جنگ با تقدیر نشوید:
هر چقدر هم که اراده شما قوی باشد، باز هم باید قبول کنید که محدود است و اگر بیش از حد از آن انتظار داشته باشید انگیزه و اعتماد به نفس خود را از دست خواهید داد. سعی کنید تا حد امکان دو کار چالشی و دشوار را همزمان انجام ندهید. خودتان در شرایطی که آسیب ببینید قرار ندهید، بعضی مردم نسبت به توانایی کنترل خود اعتماد بیش از حد دارند و با همین کار خود را در شرایطی قرار می دهند که از پس آن برنمی آیند و وسوسه های آنها غالب می شوند. مردم موفق می دانند که نباید رسیدن به هدفشان را از این که هست سخت تر کنند.
۹-روی آنچه انجام خواهید داد تمرکز کنید نه روی آنچه انجام نخواهید داد:
می خواهید با موفقیت وزن کم کنید؟ سیگار را ترک کنید و بعضی عادات بد را حذف کنید؟ خوب برنامه ای برای عوض کردن عادات بد با کارهای خوب بریزید و تنها بر روی حذف کارهای بد تاکید نکنید.
تحقیقات در مورد متوقف کردن فکر (به طور مثال: به خرس سفید فکر نکنید!) نشان داده است که تلاش برای متوقف کردن یک فکر آن را در ذهن شما قوی تر میکند. همین وضعیت در مورد رفتارها نیز صحیح است و با تلاش برای درگیر نشدن در یک رفتار غلط تنها آن رفتار غلط در ذهن ما قوی تر خواهد شد و شکسته نخواهد شد.
WWW.MOHIE.IR